Goed contact met de buren is waardevol

Wij vinden het belangrijk dat u en uw buren prettig wonen. In een buurt waar bewoners elkaar gedag zeggen en elkaar een helpende hand bieden, is het fijner en veiliger wonen. Helaas komen burenruzies in de beste buurten voor. Tussen mensen die dichtbij elkaar wonen kunnen spanningen en irritaties ontstaan. Een conflict met uw buren? Laat het niet uit de hand lopen!

Wat kunt u tegen woonoverlast doen?

Vaak is de oorzaak van een burenruzie maar een kleine irritatie die niet uitgesproken wordt. Bijvoorbeeld een irritatie over leef geluiden, de tuin of een parkeerplek. Meestal is er samen wel een oplossing te vinden. Praat op een rustige en nette manier met uw buren over waar u last van heeft. Als de emoties hoog oplopen, is het vaak lastig om goed met elkaar te praten en er samen uit te komen. Lukt het niet om een goed gesprek met de buren te hebben? Dan kunt u onze onpartijdige buurbemiddelaars inschakelen.

Buurtbemiddeling inschakelen

Buurtbemiddeling is een methode waarin onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers u en uw buren helpen om weer met elkaar in gesprek te komen en goede afspraken te maken. Dit werkt het beste bij niet al te ernstige problemen en in een vroeg stadium. Onder deskundige begeleiding kunt u samen met de buren nadenken over een goede oplossing. U kunt zelf rechtstreeks contact opnemen met Buurtbemiddeling.

Bij Buurtbemiddeling helpen bemiddelaars om problemen tussen buren te bespreken. De bemiddelaars praten eerst met de ene buur en daarna met de andere buur. Daarna zorgen zij voor een gezamenlijk gesprek. Ze helpen bij het maken van afspraken tussen de buren om tot een oplossing te komen.